Toekomst plannen.

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 11:27

Je hele leven uitgestippeld hebben en last minute een verandering.

Al bijna 25 jaar weten wat je wilt en wanneer je het wilt.

 

Het is sinds mijn 24ste verjaardag dat ik mijn steeds minder goed begon te voelen. Het kwam allemaal heel hard aan dat mijn leven niet liep zoals ik had bedacht. Ja ik ga hier eerlijk zijn en dat ga ik moeilijk vinden. Ik heb altijd gedacht jong moeder te worden en dan het liefste nog een deels stay at home mom. Ik ben er in de loop van de jaren achter gekomen dat ik zeker wel wil blijven werken omdat ik nu zo erg van mijn werk hou dat het geen straf is.

 

Vlak voor mijn 24ste heb ik mij echt heel erg rot gevoeld. Het hele idee van moeder zijn voor mijn 25ste viel in duigen... Iets wat ik mijn hele leven al wilde. Toen ik jonger was wilde ik het zelfs al op mijn 22ste. Maar heb wel altijd gezegd dat ik alles op orde wilde hebben. Een huisje, een vast contract, een rijbewijs en auto, financieel op orde en natuurlijk een goeie relatie. Ik had alles behalve een relatie. En dat kwam hard aan op mijn 24ste verjaardag. Dit is waar het slecht en zelfs gewoon kut voelen in begonnen. En vooral omdat je er met bijna niemand over kan praten. Omdat grotendeels van mijn vrienden er nog lang niet aan denkt. Of als je het tegen iemand zegt je te horen krijgt dat je toch nog zo jong bent...

 

Ik heb er nu allang vrede mee dat mijn planning niet loopt hoe hij in mijn hoofd hoort te lopen. Mijn beste vriendinnetje heeft een mega lief zoontje van ruim 1 waar ik elke dag langs zou kunnen als ik wil en dat is mega fijn. Ook heb ik bij meerdere mensen om mij heen gezien hoe veel een kind nou kost. In geld, in energie en hoe je hele leven word omgegooid.

 

Ook heb ik nu door dat dit niet de tijd is. Ik wil me weer goed voelen voor je wat aan je leven toevoegt. Ik wil eerst weer gelukkig zijn voor ik aan een klein hummeltje begin. En niet alleen dat. Een steady relatie, een huis dat af is en mooie herinneringen hebben zonder kind. Wat ik nu niet meer moet doen is mij kut voelen als andere om mij heen kinderen krijgen, ik hoef niet meer de eerste te zijn namelijk!

 

-xxx- Sela

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.