Een kwart eeuw.

Gepubliceerd op 15 november 2018 om 13:58

Wat gaat de tijd snel!

Ik besta al een kwart eeuw.

 

Een halve Sarah, een kwart van mijn leven. Als ik zo gezegend mag zijn. En wat heb ik allemaal al bereikt! Ruim 25 jaar geleden kwam er een klein monster met een bos haar op deze aardbodem. En had ik niet verwacht dat mijn leven zou lopen hoe het is gelopen. Mooie dingen, vervelende dingen, pijnlijke dingen en verassingen. Van alles heb ik mee gemaakt maar het gaat natuurlijk om de mooie dingen. En dat is waar ik me op ga focussen. Ik ga alleen nog maar terug kijken om te zien wat ik bereikt heb en waar ik trots op mag zijn! Want dat is waarom je terug kijkt naar het verleden.

 

25 jaar. Waarvan ik er al ruim 6 op mijzelf woon. En ik nog steeds gewoon eten op mijn bord heb hahaha. Ik heb een beroep gevonden wat er niet alleen voor zorgt dat ik elke dag kan eten, een dak boven mijn hoofd heb en kleding kan dragen. Maar een beroep waar ik echt gelukkig van word en ik elke dag met heel veel plezier uit voer. (Als ik weer fulltime aan het werk ben natuurlijk.) En daar ben ik trots op. Niet alleen een baan maar ook een vast contract en training geven. Het gevoel dat je onmisbaar bent om je werk is het beste gevoel wat je kan hebben. En met plezier naar je werk natuurlijk. Dat is ook niet verkeerd. Maar dat is niet het enige wat ik heb bereikt. Ik heb een prachtige auto voor de deur staan. Mijn geliefde Volkswagen UP! Ook al denk ik wel aan een maatje groter. Maar dit was natuurlijk niet mijn eerste liefde, dat zou altijd mijn mooie vespatje blijven.

 

Maar het belangrijkste waar ik zo trots op ben zijn de mensen die ik nu om me heen heb. Vrienden die te alle tijden voor je klaar staan en je altijd willen helpen. Heel vroeg of heel laat. Stromende regen of stralende zon. Klaar staan ze voor je. Familie die achter je staat wat je ook doet. Of het nou je hele lichaam vol tattoeren is of stoppen met je particuliere hbo opleiding en een mbo cursus gaan doen. Ze staan altijd met alles wat ik doe achter mij. En wat zeker niet onbelangrijk is zijn collegas die meer als vrienden voelen dan als collegas. Collegas die als vrienden voelen en vrienden die als familie voelen. Ik heb niet meer zoveel mensen om heen als dat ik ooit had. Maar de mensen die ik om me heen heb betekenen de wereld voor me. Zij doen alles voor mij en ik doe alles voor hun! Mensen om je heen hebben waarvan je weet dat je die je hele leven om je heen gaat hebben.

 

En natuurlijk niet te vergeten, mijn nieuwste liefde. Niet mijn auto, niet mijn vespa, niet alle andere dingen waar ik verliefd op werd en in mijn kast hangen. Maar mijn lieve vriend(je). Bijna 2 meter dus beter gezegd Vriend. Waar ik nu sinds september officieel mee samen woon en we van ons huis een prachtig huis aan het maken zijn. Van een mancave naar een mooi, warm en uitnodigend thuis. Want dat huizen inrichten blijf ik toch ontzettend leuk vinden. 

 

Ik ben dankbaar voor onwijs veel dingen. Veel daarvan heb ik de afgelopen tijd niet echt op prijs gesteld en daar ga ik nu verandering in brengen. Vanaf nu ga ik weer kijken naar de mooie dingen in het leven, de dingen waar ik gelukkig van word en positiever in het leven staan. Want dat is de manier om weer goed in mijn vel te zitten en over deze depressie heen te komen.

 

Wat zijn de dingen waar jullie gelukkig van worden?

 

-xxx- Sela

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Femke
8 maanden geleden

Lieve Sela,

Wat ontzettend fijn om te lezen dat je de positiviteit weer probeert te vinden. In deze blog komt het in ieder geval sterk tot uiting, mooie woorden . Ieder mens treft uitdagingen in zijn leven, de één wat meer dan de ander. Ik hoop oprecht dat het je lukt deze lijn vast te houden. Veel kracht gewenst.

Femke