Just my luck part 2

Gepubliceerd op 14 december 2018 om 16:03

Omdat ik zo lekker onhandig kan zijn.

Miss onhandig is weer bezig.

 

Waar ik nog niet zo heel lang geleden een blogje had geschreven over hoe mijn 'luck' in elkaar zit gaat het alleen maar door nu. Waar ik hoopte dat het vanaf mijn 25ste verjaardag beter zou gaan, gaat het aan een stuk door. Ik zit elke week wel een keer bij de huisarts of bij een specialist. Dit kunnen we natuurlijk als iets slechts ervaren maar we kunnen er ook positief naar kijken! Alle afspraken die ik de afgelopen anderhalve maand heb gehad zijn gelukkig niet uit klunzigheid ontstaan. En bij alle 3 had ik er eigenlijk ook niets aan kunnen veranderen. Ik had een bacterie, ik hoest nog steeds als een zeehond, en ik heb een aanrijding gehad. Allemaal super vervelend natuurlijk maar het zijn dingen waar ik niets aan kon doen. Ik ga het dus ook alleen maar positief bekijken. Want hoe positiever je in het leven staat hoe fijner je leven is. En hoe beter het met je gaat. En dat is wat we allemaal nodig hebben.

 

En dit deed mij realiseren hoe goed we het eigenlijk hebben. Sinds dat ik thuis kwam te zitten, begin maart, heb ik heel wat specialisten gezien. De huisarts, meerdere praktijk ondersteuners, een psycholoog, een bedrijfsarts, een burn-out coach en nu mogen we er ook en fysio aan toevoegen. Ik realiseerde me dat we heel veel hulp om ons heen hebben als we er maar naar vragen. Nou weet ik uit ervaring dat naar hulp vragen nog al moeilijk is maar het is er allemaal wel! En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Want deze mensen zorgen er wel voor dat we ons geestelijk en lichamelijk goed voelen en weer door kunnen gaan.

 

Ik baal er natuurlijk wel van dat ik sinds een maand bijna elke week bij de huisarts zit. En de specialist maar dat is sinds 2 weken een 'leuke' bezigheid. Namelijk de fysio. Sinds ik mijn auto-ongeluk heb gehad mag ik helaas niet werken. En dat is het gene waar ik het meeste van baal. Ik vond het moeilijk. Het ging namelijk onwijs goed op werk en december vind ik een van de leukste maanden om te werken! Ik wilde minder klunzig zijn, minder vaak ergens last van hebben en geen ritten kaart meer hebben bij de huisarts. Maar daar kunnen we nu even niets aan doen. Het enige wat we kunnen doen is positief blijven en daar heb je de hele wereld mee. En keihard hopen dat ik komende week van de fysio te horen krijg dat ik op zijn minst 2 dagen mag gaan werken. Want om nu weer thuis te zitten is best lastig. Ookal heb ik nu echt pijn en kan ik echt voelen dat ik thuis moet blijven. (ik vond het met mijn burn-out in het begin heel erg moeilijk om niet te werken. Omdat ik geen echte pijn voelde.)  Ik ben liever aan het werk.

 

Natuurlijk heb je veel meer om je heen dan alleen de specialisten. Je vrienden en familie. En die helpen je er ook door heen. Zolang we allemaal positief blijven komt het allemaal goed. Vooral nu met de kerstdagen in zicht!

 

-xxx- Sela

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

opa/oma
7 maanden geleden

Hoi Sela. Je hebt een positief verhaal geschreven. De tweede kerstdag zie je weer de familie om je heen. We maken er iets gezelligs van .Ga zo door. Liefs opa en oma